انواع طراحی سایت : طراحی سایت به روش و شیوه ی ساخت یک یا چند صفحه از وب می نلامند که دارای خصوصیات منحصر به فرد و مشخصی در مورد حرفه ی مورد نظر دارد . طراحی سایت به صورت کلی به دو دسته ی طراحی سایت استاتیک و طراحی سایت داینامیک تقسیم میشوند .
طراحی سایت استاتیک یا ایستا در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت .در سایت های استاتیک صاحبان آنها قابلیت تغییر در محتوا و درج و یا ویرایش هیچ قسمتی از سایت را نداشته و تمامی مطالبی که در این نوع سایت قرار دارد کاملا ثابت می باشند و در صورت نیاز به تغییر و یا حذف و یا اضافه کردن محتوا نیاز به دانش فنی طراحی سایت و متخصص وب می باشد . این نوع سایت ها و طراحی سایت منسوخ شده و تغریبا تمامی مخاطبین خود را از دست داده است . در طراحی سایت استاتیک کاربران نمیتوانند دستوراتی را به سمت سرور ارسال نمایند و تمامی محتوای سایت یک طرفه می باشند و کاربران بالاجبار فقط قابلیت مشاهده ی محتوا را دارا می باشند و کاربران این نوع وب سایت نمیتوانند درخواستی را به سمت سرور ارسال نمایند . جایگزین این نوع طراحی سایت , طراحی سایت داینامیک می باشد که قابلیت های بسیار زیادی را برای صاحبان و استفاده کنندگان سایت ها را فراهم می آورد
طراحی سایت داینامیک : این نوع طراحی سایت بصورت کاملا حرفه ای انجام گرقته و صاحبان سایت ها به راحتی می توانند در پنل مدیریتی خود تمامی مطالب و محتوا را درج , حذف و یا تغییر دهند .در طراحی سایت داینامیک امکان برقراری ارتباط با سرور را داشته و دستوراتی که از کاربران گرفته می شوند به سمت سرور مربوطه ارسال می شوند و سرور نیز با توجه به نوع درخواست کاربر مطالب موجود در دیتابی را به کاربر نمایش میدهد . در حالی که در طراحی سایت استاتیک برقراری ارتباط یک طرفه بود و کاربران فقط میتوانند محتوایی که در حال نمایش می باشد را مشاهده نمایند.
طراحی سایت داینامیک نیز به دو دسته تقسیم می شوند : طراحی سایت داینامیک تک مدیره و طراحی سایت داینامیک چند مدیره
در طراحی سایت داینامیک تک مدیره فقط یک نفر به عنوان مدیر اصلی سایت میتواند به محتوای اصلی دسترسی داشته و تغییرات و یا درج محتوا انجام ددهد و سایر کاربران فقط میتوانند به عنوان بیننده ی سایت مطالب را مشاهده نمایند و هیچ گونه دخل و تصرفی در این نوع سایت نمیتوانند انجام دهند . این نوع سایت ها اصولا سایت های اطلاع رسانی نامیده می شوند و کاربران در این نوع سایت ها نمیتوانند ثبت نام انجام داده و پروفایلی مخصوص به خود را داشته باشند .
در طراحی سایت داینامیک چند کاربره به غیر از ادمین ( مدیر ) اصلی که دسترسی به تمامی محتوا و امکانات سایت را دارد کاربرانی را میتوان با دادن سطح دسترسی های خاص به مدیریت قسمت هایی از سایت گماشت. این نوع سایت ها میتواند بی نهایت کاربر داشته باشد و هر کاربر نیز می تواند محتوا و مطالب ثبت شده ی خود را ویرایش و یا حذف نماید . نمونه ای از سایت های داینامیک چند کاربره : طراحی سایت فروشگاهی , طراحی سایت املاک , فروم ها , سایت نیازمندی و... می باشد . همانطور که گفته شد در طراحی سایت داینامیک چند مدیره میتوانید مدیرانی را با سطوح دسترسی مختلف و مخصوص به بخش های مختلف سایت تعیین کرد .
در مقالات بعدی با انواع سایت و روشهای برنامه نویسی و طراحی سایت و مطالب کلی در مورد طراحی سایت آَشنا خواهیم شد.
با تشکر از همراهی شما . سربلند و پیروز باشید